Category: 2016

На ден 04.03.2016та година (недела) ИДСБ ја организираше првата подготвителна еднодневна истражувачка акција на кањонот Матка. Оваа акција беше прв официјален терен на Друштвото за оваа година и беше наменета како за постарите, така и за новите млади членови на друштвото. На терен присуствуваа околу 40 члена кои поделени во неколку секции колекционираа материјали, фотографираа, и одредуваа како […]

Read more

Место на поаѓање? Време? Дата? Транспортен центар 06:45h 03.04.2016 (недела) До Матка ќе се патува со редовна линија на ЈСП-Скопје Oвој терен е првично наменет за новите членови на ИДСБ и они кои сакаат да се вклучат во активностите на Друштвото Овој терен е од едукативен карактер Повеќе информации, клик тука.

Read more