Category: Настани

СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

Истражувачко друштво на студенти биолози (ИДСБ) е младинска истражувачка организација, која се занимава со едукација на студентите и членовите во областа на биологијата како и истражување и изучување на биодиверзитетот на Р. Македонија. Формирано во 1995 година од некогашните студенти и демонстратори, а сегашни професори и асистенти на Природно-математичкиот факултет –Скопје, ИДСБ сега претставува единствено

Continue Reading

Галерија: Изложба на #6 конкурс за Биофотографија

На 8.6 (среда) се одржа изложбата на шесттиот по ред конкурс за биофотографија. Овогодинешната тема беше “Крилјата над Македонија“. Како главен мотив на делата беа видови на птици кои се сретнуваат во нашата земја. Учество земаа 15 автори со 21 пријавени фотографии. На самата изложба беа прогласени победниците а нивните фотографии како и атмосферата во Juice Bar

Continue Reading

Изложба на шесттиот по ред конкурс за биофотографија

Драги пријатели/ки, ИДСБ ве поканува на овогодинешната изложба за Конкурсот за биофотографија на тема “Крилјата над Македонија“. Каде? Веќе добро познатиот “Juice Bar” кој се наоѓа на ул. Аминта 3ти (Ленинова). Кога? Изложбата ќе се одржи на 8 јуни (среда). Во колку? Почеток од 19:00 часот. Изложбата ќе трае до 21:00 часот. Пријавени фотографии Teма:

Continue Reading

Конкурс за биофотографија 2016

Facebook гласањето е во тек ! Од 20.04 пријавувањето на фотографии е завршено. На нашиот facebook fan page Конкурс за биофотографија може да ги погледнете овогодинешните фотографии на тема “Крилјата над Македонија” Facebook гласањето трае до 22.05.2016год. Ве потсетуваме дека покрај facebook гласовите, ќе бидат вклучени гласови од жири и гласовите на Претседателството на ИДСБ.

Continue Reading

Соработка со Young European Biologist (YEB)

Почитувани, Со задоволство ве информираме дека Истражувачкото друштво на студенти биолози (ИДСБ)  почнува соработка со Young European Biologist (YEB). Заедно со многу други биолошки  истражувачки друштва и биолошки студентски организации низ цела Европа, ИДСБ ќе придонесе за остварување на главните цели на YEB: Поттикнување на подобра комуникација меѓу млади научници во било кое поле од

Continue Reading